Bejött az élet? Tarts velünk!

Magyar Milliomos Férfiak Klubja

Magyar Milliomos Férfiak Klubja

LaFerrari, ami 496 km/h-val száguld

2017. február 21. - Milliomos Férfiak Klubja

ferrari-laferrari-hybrid-vegsebesseg_szaguldas_1.jpgA LaFerrari Hybrid nem egy olyan autó, amivel sűrűn fogunk találkozni az utcákon. Az autó már-már a művészeti alkotás kategóriájába tartozik.

A paraméterei egy Forma1-es autóhoz hasonlítanak. Végsebessége 496 km/h; 100-ra 2,2 másodperc alatt gyorsul és a mintegy 300 lóerő csupán 800 kg-ot cipel.

Hibrid V8
A koncepciót AdrianoRaeli készítette és álláspontja szerint tökéletes folytatása a korábbi LaFerrari szériának. A saját alkotását lenyűgözőnek tartja és F80-nak nevezi.
ferrari-laferrari-hybrid-vegsebesseg_szaguldas_2.jpgAz egész karosszéria az aerodinamikának van alárendelve. Ennek megfelelően alakították ki az utascellát is. Így a kilátás is az F1-et idézi mindamellett, hogy a futómű is ehhez igazított. Az egész alkotás a Forma1 szellemiségében épült. Az F80 koncepció célja, egy olyan közúti autó építése volt, amely a leghitelesebb F1 élményhez és teljesítményhez juttatja vezetőjét. Ugyanakkor az autó eleganciája a márkától megszokott módon magától értetődő.
ferrari-laferrari-hybrid-vegsebesseg_szaguldas_3.jpgProvokatív és merész a Raeli féle F80-as koncepció, melynek már a látványa is vibrál.

ferrari-laferrari-hybrid-vegsebesseg_szaguldas_4.jpg ferrari-laferrari-hybrid-vegsebesseg_szaguldas_5.jpg

Hasonlóan a Forma 1-hez, szükség esetén itt is a KERS (Kinetic Energy Recovery System) segíti a 300 lóerős erőforrást, amely így 100km/h-ra 2,2 másodperc alatt gyorsul. A 496 km/h-ás végsebesség az aerodinamikának is köszönhető, ami jelenleg elképzelhetetlennek tűnhet, de 15 évvel később, amikorra várható a megjelenése, reálisnak tartják. Már csak azért is, mert a Bugatti Veyron következő generációja, a 448 km/h-ás végsebességet célozza meg.

forrás:aaldec.com

Íme a legújabb 30 méteres szuperjacht!

Amennyiben tetszett a cikk, kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol a milliomos életérzést prezentáljuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://milliomosferfiak.blog.hu/api/trackback/id/tr4212276395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása