Bejött az élet? Tarts velünk!

Magyar Milliomos Férfiak Klubja

Magyar Milliomos Férfiak Klubja

Az 5 leggazdagabb sejk a világon

2017. március 26. - Milliomos Férfiak Klubja

hhhhhh-800x480.gifAz alábbi listából kiderül, hogy ki a top 5 leggazdagabb sejk a világon.

5. Hamad bin Khalifa Al Thani Sejk - nettó vagyona: 2,4 milliárd dollár
1995 és 2013 között ő volt a Quatar emírje. Quatar a leggazdagabb ország lett, miután kapacitása elérte a 85 millió tonnányi földgáz kitermelést.
hamad_bin_khalifa_al_thani_cropped.jpg4. Mohammed bin Rashid Al Maktoum Sejk - nettó vagyona: 4,5 milliárd dollár
A Dubai Monarchia uralkodója. Továbbá a Dubai Holding befektetési társaság tulajdonosa, amely mintegy 12 milliárd dollárt ér. Jachtja a világ harmadik legnagyobb méretű hajója és Dubai-nak nevezte el. A lóversenyek szerelmese, ami a hatalmas költekezéseiben is megmutatkozik. Tulajdonosa a Darley Stud lótenyésztő vállalatnak is.
shaikh-mohammed-bin-rashid-al-maktoum.jpg3. Mansour bin Zayed Al Nahyan Sejk - nettó vagyona: 4,9 milliárd dollár
Leginkább arról ismert, hogy tulajdonosa a Manchester City futball klubnak és jelenleg az Egyesült Arab emirátusok miniszterelnök helyettese. Féltestvére pedig maga az elnök. Helye van egyrészt az Al Jazira sportokért felelős cégében, amely érdekelt az Abu Dhabi röplabda, kosárlabda, kézilabda és futball tevékenységekben, másrészt az Abu Dhabi Nemzetközi Petróleum befektetési cégben. Utóbbi nettó értéke: 650 milliárd dollár.
manchester-city-ist-sein-teures-spielzeug-scheich-mansour_22786.jpg2. Mohammed Hussein Ali Al Amoudi Sejkn - nettó vagyona: 14,3 milliárd dollár
Etiópia leggazdagabb embere, és a második leggazdagabb szaúdi állampolgár. Hatalmas befektetési portfóliójában több vállalat is szerepel úgy, mint Corral Petrole um Holdings és Mohammed nemzetközi kutatás-fejlesztési szervezet.
mohammed-al-amoudi_416x416.jpg1. Khalifa Bin Zayed Al Nahyan - Sejk - nettó vagyona: 18 milliárd dollár
Bár a privát vagyona "mindössze" 18 milliárd dollár, ugyanakkor a családja több mint 150 milliárd dollár felett rendelkezik. Ő jelenleg az Egyesült Arab Emírségek elnöke, és érdekeltségébe tartozik a világ második legnagyobb befektetési alapja, az Abu Dhabi Investment, ami 773 milliárd dollár nettó értékkel bír. A világ legmagasabb épületét, amely Dubaiban található, róla nevezték el – Burj Khalifa
khalifa_bin_zayed_al_nahyan-cropped.jpgLássuk a világ egyik legjobb szállodáját a Seychelle szigeteken!

Amennyiben tetszett a cikk, kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol a milliomos életérzést prezentáljuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://milliomosferfiak.blog.hu/api/trackback/id/tr1712371673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása