Bejött az élet? Tarts velünk!

Magyar Milliomos Férfiak Klubja

Magyar Milliomos Férfiak Klubja

Az elektromos autó, mint üzlet

2017. január 13. - Milliomos Férfiak Klubja

tesla_model_s_indoors_trimmed.jpg

Olyan sok kedvezménnyel kecsegtetik azt, aki elektromos autó vásárlásán gondolkodik, hogy mindenképp felmerülő kérdés – „Vajon jó üzletet csinál az, aki elektromos autót vásárol?”

Vélhetően a következő évtized meghatározó jelensége lesz a villanyautók terjedése, amit a jelentős támogatások csak még inkább gyorsítanak. Jelen álláspont szerint a vételár 21%-ig, maximum 1,5 millió forintig támogatják az ilyen jellegű új autóvásárlást, legyen az magánszemély, vagy cég.

Mivel további kitétel, hogy az autó extrákkal növelt értéke a 15.000.000 Ft-ot nem haladhatja meg, így a prémium szegmensben csak két autó jöhet szóba. A BMW i3 11.800.000 Ft-os alapárral, illetve a Mercedes-Benz B-osztály Electric Drive verziója 12.300.000 Ft-ért. Így jut még némi mozgástér az extra felszereltségek megrendelésére is.
1024px-bmw_i3_concept_iaa.jpgAz ilyen autókkal hozzávetőlegesen 1,5-1,8 liter „normál” üzemanyag árából autózhatunk 100 km-t, ha a jelenlegi villamos-energia és üzemanyag árakat vesszük viszonyítási alapként. Most még a nyilvános töltőpontokon ingyenes az akkumulátorok regenerációja, továbbá a parkolás, de az efféle autók terjedésével várható a kedvezmények negatív irányú változása.
mercedes-benz_b-class_electric_drive_front_quarter.JPG
Az egyelőre biztos, hogy a benzines és dízel erőforrások még rendelkeznek létjogosultsággal, mivel hatótáv tekintetében az elektromos autóknak további fejlesztésre van szükségük.

A luxus mint befektetés? Az ám! Tessék elolvasni!

Amennyiben tetszett ez a kis gondolatébresztő, akkor kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol a milliomos életérzést prezentáljuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://milliomosferfiak.blog.hu/api/trackback/id/tr3212123445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása