Bejött az élet? Tarts velünk!

Magyar Milliomos Férfiak Klubja

Magyar Milliomos Férfiak Klubja

Ideális életstílus munka és magánélet között

2017. október 15. - Milliomos Férfiak Klubja

Párkapcsolat harmóniájaAhhoz hogy sikeresek és motiváltak legyünk, elengedhetetlen hogy meglegyen a megfelelő egyensúly a munkánk és magánéletünk között, ez egyfajta életstílus.

A kiegyensúlyozott életvitel, az alapja egy virágzó jövőképnek. A legtöbb ember azt szeretné, hogy minden tökéletes legyen: sikeres legyen a munkában, üzletben vagy éppen a vállalkozói életében, legyen egy stabil és jól működő párkapcsolata, legyen ideje a hobbijára és a családjára is, és persze a szórakozás se maradjon el.  Ezeknek a megvalósítása és kialakítása közel sem olyan egyszerű. Kemény munkát és óriási odafigyelést igényel.

eletstilus-magyar-milliomos-ferfiak-blogkép: https://ak2.picdn.net

Ha párkapcsolatban él az ember, talán egy fokkal nehezebb odafigyelnie a megfelelő egyensúlyra, hiszen a munkája és szabadideje mellett képbe kerül a párja is. Alkalmazottként nem csak a párunk felől, de munkáltatónk oldaláról is kaphatunk szúrós pillantásokat. Ki kell alakítanunk egy olyan időbeosztást és életstílust, amiben mind a három szerepkör megfelelő figyelmet és koncentrációt kap.

A legnagyobb buktatók, ha munkáról van szó

A munkánkban pontosnak, hatékonynak és eredményesnek kell lennünk. Így nem csak a főnök, de mi magunk is meg leszünk elégedve. Ez nélkülözhetetlen az egészséges önbizalom és önértékelés kialakításához. A jól elvégzett munka jó érzéssel párosul. Ha nem végezzük jól a munkánkat, az kihat az életünk többi részére is. Demotiváltak leszünk, sikertelennek érezzük magunkat, és előbb utóbb nem lesz kedvünk munkába járni, úgy érezzük csak púp a hátunkra. Mivel az állásunk az életünk nagy részét kiteszi, ezért nem mindegy hogy mosolyogva, vagy lehajtott fejjel lépünk be reggelente a munkahelyünkre.

Milliomos életstílus buktatóikép: http://sharpmagazine.com

A gyakori túlóra megöli a harmóniát

Rengeteget hallani, hogy különböző cégeknél, legfőképp a multinacionális vállalatoknál szinte elvárják a napi 9-11 órás munkavégzést. Mondanunk sem kell, hogy ez hosszútávon nem összeegyeztethető a magánéletünkkel: se a párkapcsolatunkkal sem pedig a szabadidős tevékenységeinkkel. Ez a fajta életstílus a párkapcsolat fizetett bérgyilkosa. Sokan ugródeszkának használják és lehetőségként tekintenek rá, de hosszú távon senkinek sem ajánljuk.

Gyakori túlóra az életstílus mérgekép: https://www.addiction.com

Azon is érdemes elgondolkozni, hogy azoknál a cégeknél, ahol napi 10-12 órát kell dolgozni, vajon mennyire vannak megfelelően kialakítva és jól kiépítve a munkafolyamatok, illetve maga a szervezet. Van egy tippünk, hogy nem olyan jól. Ez olyan, mintha egy 40 éves Wartburggal indulnánk Európa körútra, amit megspékeltünk egy kis nitróval. Az elején baromi jól megy, sok az élmény és a siker, de egy idő után ez kezd alább hagyni. Elromlanak a dolgok benne, le-le fullad és a végén nem érjük el a célunkat, az utazás többi része csak nyűg.

Szárnyalni szeretnél? Vagy csak kitölteni a mindennapjaid?

Ideális esetben napi 6-8 óra munkavégzés bőven elég lenne, ha a munkafolyamatok megfelelően ki lennének alakítva. Nézzünk meg a tőlünk nyugatabbra fekvő országok munkaóráit, munkamorálját és a cégek működését. Ezek nem lehetetlen dolgok. Magyar viszonylatban is rengeteg vállalkozó és cég büszkélkedhet ilyen jól kialakított és működő szervezettel, amely az életstílus minőségére is hatással van. Lehet keményen dolgozni napi 10-12 órát is egy életen át, és lehet dolgozni napi 6 órát még soha nem látott eredményességgel. Lehet stresszelni, görcsölni és megszakadni a munkában, lehet azt utálni. És lehet gördülékenyen, hatalmas mosollyal áthidalni a felmerülő problémákat, sikert sikerre halmozni és este 6-ra otthon lenni. Bármelyik felén is állsz a mérlegnek (munkáltató-munkavállaló), nálad van a kulcs a harmónia kialakításához. Küzdeni, elengedni, fejleszteni, továbblépni és még sorolhatnánk. Milliónyi kis lehetőség van előtted, csak rajtad áll, hogy megfelelően kihasználod-e őket.

Szárnyaló életstíluskép: https://www.mediafly.com

Párkapcsolat és munka. Mindkettő belefér!

Ha már sikeresen kialakítottad azt a látásmódot, ami az eredményes és hatékony munkához szükséges, akkor nem árt ha vetsz egy pillantást a párkapcsolatodra. Napi 10-12 óra munkával, mondanunk sem kell, hogy nem lehet egy jól működő kapcsolatot létesíteni. Jól működő kapcsolat alatt itt a hosszú távú, szerelemmel, sok-sok szórakozással és beszélgetéssel fűszerezett, közös célokkal és jövőképpel tűzdelt boldogságbombára gondolunk.

Párkapcsolat harmóniájakép: https://media.licdn.com

A párkapcsolatunk gondozása épp annyira fontos dolog, mint hogy jól érezzük magunkat a munkahelyünkön. Ha boldogak és harmonikusak vagyunk, akkor sokkal jobban teljesítünk a munkahelyünkön is, könnyebben megoldjuk a felmerülő problémákat és nem stresszelünk annyit. Az életstílus elengedhetetlen része, hogy rengeteg időt és figyelmet kell fordítanunk kedvesünkre. És ezt nem csak mondani, hanem csinálni is kell bizony. Egy-egy hétvégi randevú, figyelmesség a hétköznapokban, a problémák azonnali megbeszélése és a harmónia újra felszínre tör.

A szabadidő fontossága

Munka utáni sörözés a haverokkal, egy jó kis biliárd vagy éppen egy kemény konditermi edzés? Naná! Ha kicsit stresszes volt a napunk vagy nem úgy jöttek össze a munkában a dolgok, akkor az egyik legjobb levezetés a szabadidős kikapcsolódás. Sokan ülnek be munka után a munkatársakkal vagy éppen a haverokkal néhány korsó sörre. És milyen jól teszik. A szabadidőnk aktív eltöltése hatalmasat nyom a latba és életstílus javulást is eredményez.. Percek alatt ellazulunk, és a stressz elillan. Mindenki ismeri azt a megkönnyebbült, szabad és felhőtlen érzést, amikor kilép a munkahelyéről. Ennek két tökéletes folytatása lehet: ha a hobbidnak élsz, vagy ha a pároddal építed a kapcsolatotokat. Az utóbbiról már írtunk az előző pontban. Azt mondják, azok az emberek, akik munka mellett is aktívan sportolnak sokkal sikeresebbek az életben, és könnyebben elérik a céljaikat.

Szabadidő beiktatása az életstílusbakép: http://lounge.obviousmag.org

Tudd meg hogyan repül egy milliomos! Katt ide!

Amennyiben tetszett a cikk, kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol a milliomos életérzést prezentáljuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://milliomosferfiak.blog.hu/api/trackback/id/tr9912988888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása